Om oss

Studieenheten Akademiskt specialistcentrum bedriver studier på uppdrag av akademi, hälso- och sjukvården och läkemedelsindustrin.

Vi är en mottagningsverksamhet för kliniska studier i fas 2-4 inom primärvård och annan öppenvård i Region Stockholm. Syftet är att öka forskningen inom vården utan att belasta rutinsjukvården. Vi vill underlätta för både medicinska företag, vården och forskningspersoner att utföra och delta i kliniska studier.

Vaccelerate

Vi deltar i EU-nätverket Vaccelerate som erbjuder och koordinerar europeisk expertis, resurser och forskningsinfrastruktur för att underlätta kliniska covid-19-vaccinstudier.

Klicka på länken nedan för att läsa mer om Vaccelerate på Karolinska universitetssjukhusets webbplats (länken öppnas i nytt fönster).

Kliniska studier Sverige

Vi samarbetar med NOD Stockholm-Gotland inom Kliniska studier Sverige. 

Kliniska studier Sverige Forum Stockholm-Gotland
Logotyp för Kliniska studier Sverige Forum Stockholm-Gotland

KTA Prim blir Studieenheten Akademiskt specialistcentrum

Den 1 januari 2021 gick enheten för kliniska studier i primärvård inom Karolinska Universitetssjukhuset, KTA Prim, över till Akademiskt specialistcentrum inom Stockholms läns sjukvårdsområde. 

Studieenheten har samma uppdrag som tidigare KTA Prim, och finns kvar i lokalerna vid Sabbatsbergs sjukhus i Stockholm. Medarbetarna inom KTA Prim arbetar kvar inom Studieenheten Akademiskt specialistcentrum.