Om oss

Studieenheten Akademiskt specialistcentrum bedriver studier på uppdrag av akademi, hälso- och sjukvården och läkemedelsindustrin.

Vi är en mottagningsverksamhet för kliniska studier i fas 2-4 inom primärvård och annan öppenvård i Region Stockholm. Syftet är att öka forskningen inom vården utan att belasta rutinsjukvården. Vi vill underlätta för både medicinska företag, vården och forskningspersoner att utföra och delta i kliniska studier. 

Före 2021 tillhörde vi enheten för kliniska studier i primärvård inom Karolinska Universitetssjukhuset, KTA Prim. 

En core-facilitet

Studieenheten Akademiskt specialistcentrum är en av Karolinska Institutets core-faciliteter, som erbjuder avancerad utrustning, tjänster och kompetens till akademisk forskning i Sverige. Läs mer om core-faciliteterna på Karolinska Institutets webbplats här: Core-faciliteter för forskning - ki.se (länken öppnas i ett nytt fönster)

Vaccelerate

Vi deltar i EU-nätverket Vaccelerate som erbjuder och koordinerar europeisk expertis, resurser och forskningsinfrastruktur för att underlätta kliniska covid-19-vaccinstudier.

Klicka på länken nedan för att läsa mer om Vaccelerate på Karolinska universitetssjukhusets webbplats (länken öppnas i nytt fönster).

Kliniska studier Sverige

Vi samarbetar med NOD Stockholm-Gotland inom Kliniska studier Sverige. 

Kliniska studier Sverige Forum Stockholm-Gotland
Logotyp för Kliniska studier Sverige Forum Stockholm-Gotland