Susanne Karlfeldt arbetar som handläggare inom forskning och utbildning

"Jag är oerhört ödmjuk inför patienternas kunskaper och deras erfarenheter. För det är klart att de har massor av erfarenheter och kompetens som vi kan ta tillvara." Hör Susanne berätta mer om varför hon gillar sitt jobb i den här filmen.

Se filmen med Susane

Jag heter Susanne Karlfeldt och jag jobbar som handläggare inom forskning, utveckling och utbildning på Akademiskt specialistcentrum.

Det bästa med att jobba här det är den enorma variationen på arbetsuppgifter och kontakter som jag har varje dag i mitt jobb. Det är på det lokala planet och stort internationellt sammanhang som vi också som vi verkar i.

Patientrådet, det är ett formellt organ med representanter från patientorganisationer. Hur mycket jag än försöker att tänka ur ett patientperspektiv så vet jag inte, för jag är inte patient.

De är så otroligt mycket som vi inte vet. Hur länge man än jobbat inom det, så är du inte patient så vet du inte.

Jag är oerhört ödmjuk inför patienternas kunskaper och deras erfarenheter. För det är klart att de har massor av erfarenheter och kompetens som vi kan ta till vara på.

Det är en väldigt forskningsintensiv verksamhet och då är det allt ifrån stora internationella forskningsnätverk med många aktörer från hela Europa och även världen, där vi ibland leder väldigt framgångsrik forskning. Det är jättespännande att få vara med i ett sådant sammanhang och att få se vad som kommer härnäst på behandlingsfronten. Men det ger ju inte pay-off direkt utan det får vi se om ett antal år.

Det är väldigt mycket byråkrati och det är mycket juridik, vilket är viktigt när vi pratar om patienter och säkerhet. Det jag kan hjälpa forskarna med det är dels att söka pengar, att rapportera vad vi gör med våra pengar, rekvirera pengar, hålla koll på vad vi gör våra pengar.

Det kanske inte låter superroligt, men det är fantastiskt roligt just när man vet sammanhanget kring varför man gör det här.

Jag har ett oerhört meningsfullt jobb och jag känner att jag gör nytta varje dag jag går till jobbet. Jag känner att jag påverkar någonting väldigt viktigt.

Jag är jättestolt över det jag gör. Jag är jättestolt över dem jobbar med. Och jag kommer nog aldrig sluta jobba här.

Tack, Susanne!